Wybieramy Mistrzów Smaku 2018. Poznajcie liderów w województwie śląskim GALERIA
Bar/jadłodajnia/bistro
Pierogi to bez wątpienia jedna z ulubionych potraw Polaków. Dodajmy jednak, że klienci są zwykle wymagający, szukają domowych smaków jak u mamy i babci. Takie właśnie pierożki podawane są w barze „Pierogi z michy“. I to właśnie ten gliwicki lokal, mieszczący się na os. Sikornik, przy ul. Żurawiej, prowadzi w naszym plebiscycie w kategorii Bar/Jadłodajnia/Bistro Roku.
- Nie tylko mieszkańcy osiedla i Gliwic są naszymi klientami, przyjeżdżają stali klienci, nawet z okolicznych miast, np. z Katowic - wymienia Aleksandra Dubaj, szefowa jadłodajni. Są ruskie, z mięsem, z kapustą… ale menu jest bardzo szerokie. Serwowane są pierogi z kaszą, szpinakiem, wątróbką, owocowe. Są też zupy i ciasta. Jaki jest przepis na sukces? - Przede wszystkim musi być świeże i podawane od serca, tak jak robiły to nasze mamy i babcie, tak jest i u nas, dlatego mamy sukces.
Koszt SMS-a: 2,46 zł z VAT