2/30 Zamknij

Przeglądaj również za pomocą strzałek na klawiaturze Poprzednie Następne

PAPRYKA Z SALMONELLĄ

W lipcu 2020 r. wycofano partie mielonej papryki hiszpańskiej. W wyniku kontroli urzędowej w zakładzie produkcyjnym Carum w Cykarzewie Północnym i pobrania próbek do badań laboratoryjnych stwierdzono obecność Salmonella z grupy BO w 2 z 5 badanych próbek papryki słodkiej mielonej w opakowaniach 20 g oraz w 1 z 5 badanych próbek papryki słodkiej w opakowaniach 25 kg, z której wyprodukowano wymienioną paprykę słodką mieloną. Pałeczki Salmonella mogą przeżyć nawet po długotrwałym przechowywaniu suchego produktu. W przypadku objawów choroby należy skontaktować się z lekarzem. Wróć do artykułu

Najnowsze wiadomości

reklama

Polecamy