Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka...
fot. pixabay.com

Za co kochamy mięso indycze? W USA już dziś wyląduje na stołach

Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka gatunku. Jedni stawiają tylko na przyprawy, drudzy nadziewają mięso dodatkami. My proponujemy wersję ze śliwkami. Podstawą jest moczenie indyka kilkanaście godzin w solance. Farsz do nadziania korpusu przygotowujemy z połączenia namoczonej bułki z żółtkami, masłem, pianą z białek, śliwkami i wybranymi przyprawami. Zaszytego i nadzianego indyka pieczemy minimum 3 godziny w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Wzruszające chwile byłego premiera. Pożegnany owacjami na stojąco - WIDEO

Wzruszające chwile byłego premiera. Pożegnany owacjami na stojąco - WIDEO

Miękkie ciasteczka amoniaczki. Zrób przysmak jak z zeszytu babci

Miękkie ciasteczka amoniaczki. Zrób przysmak jak z zeszytu babci

Polecamy

Awanturował się na klatce, wyważył drzwi do mieszkania. A to dopiero początek...

Awanturował się na klatce, wyważył drzwi do mieszkania. A to dopiero początek...

Kolizja z... dzikiem. Jak uzyskać odszkodowanie?

Kolizja z... dzikiem. Jak uzyskać odszkodowanie?

Piłkarskie Orły 2024: Zagłębie Sosnowiec spadło, ale... ma lidera

Piłkarskie Orły 2024: Zagłębie Sosnowiec spadło, ale... ma lidera