Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
1 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Na początku powstania ziemniaki gotowano dla powstańców. Z...
fot. Narodowe Archiwum Cyfrowe/domena publiczna/zdjęci ilustracyjne

Zupa plujka, wrony i placki z żołędzi. Kuchnia polowa w Powstaniu Warszawskim. Co jedli powstańcy?

Ziemniaki

Na początku powstania ziemniaki gotowano dla powstańców. Z biegiem czasu sięgano po żołędzie i jęczmień. Na zdjęciu widać napełnianie worków ziemniakami w punkcie w dystrykcie lubelskim w latach 1939-1945.

Zobacz również

„Jezioro” w śródmieściu Gorzowa to efekt parkowania i dojeżdżania do kamienic?

NOWE
„Jezioro” w śródmieściu Gorzowa to efekt parkowania i dojeżdżania do kamienic?

Mistrzowski wieczór w Oświęcimiu, bo jest co wspominać. WIDEO

NOWE
Mistrzowski wieczór w Oświęcimiu, bo jest co wspominać. WIDEO

Polecamy

Potrzebujesz tłumacza ze zdjęć? Ruszamy z pomocą

Potrzebujesz tłumacza ze zdjęć? Ruszamy z pomocą

Napięta sytuacja w bielskiej policji. Komendant miejski wydał oświadczenie

NOWE
Napięta sytuacja w bielskiej policji. Komendant miejski wydał oświadczenie

Jak przechowywać szparagi, żeby były chrupiące? Tak przedłużysz ich świeżość!

NOWE
Jak przechowywać szparagi, żeby były chrupiące? Tak przedłużysz ich świeżość!