4 z 5
Poprzednie
Następne
4 przepisy na najsłynniejsze kanapki świata. Z łatwością przyrządzisz je w domu
Panini – włoska symfonia smaków
Składniki:
2 kawałki chleba panini
sałata lodowa
4 plasterki szynki z indyka marki Konspol
4 plasterki żółtego sera
1 pomidor
50 g suszonych pomidorów
garść suszonej bazylii
100 g czarnych oliwek
Przygotowanie:
Oliwę wlewamy do miski, dodajemy suszone pomidory, bazylię i miksujemy do momentu powstania gęstej pasty. Chleb przekrajamy wzdłuż na pół. Obie części smarujemy powstałą pastą. Pomidora, oliwki kroimy w plasterki. Na kromki kładziemy listki sałaty, plastry sera, Szynki z indyka marki Konspol, pomidora oraz oliwki i przykrywamy drugą kromką. Przygotowane panini wkładamy do opiekacza i trzymamy tam, dopóki ser nie stopnieje.
Zobacz też: Panini z łososiem a’la gravlax