1 z 3
Następne
Chudniesz-Wygrywasz: Upiecz, jedz i bądź zdrowy [KONKURS KULINARNY]
Chleb wieloziarnisty
Autorem przepisu jest Bartek Zembrzuski, lider akcji Chudniesz - Wygrywasz Zdrowie, który korzystając z Gaca System schudł 90 kg i od 4 lat utrzymuje formę.
Składniki:
400 g mąki gryczanej 100 g płatków owsianych 50 g pestek słonecznika 50 g sezamu 100 g wyłuskanych pestek dyni 100 g siemienia lnu 50 g drożdży 100 g mąki żytniej 0,6 l przegotowanej, ciepłej wody
Wykonanie:
Mieszamy mąkę i wodę z rozprowadzonymi drożdżami, następnie dodając pozostałe składniki, wyrabiamy luźne ciasto. Wkładamy do blaszki i pozostawiamy do wyrośnięcia na około 15-20 minut. Następnie pieczemy przez 60 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.*
*czas i temperatura mogą różnić się w zależności od piekarnika