MKTG SR - pasek na kartach artykułów
6 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Cukinia panierowana Marii Szymczak...
fot. 123 rf

Cukinia. TOP 10 dań z cukinii naszych Czytelników [PRZEPISY]

Cukinia panierowana Marii Szymczak

Składniki
cukinie
mąka
sól
jajka
bułka tarta
olej

Wykonanie

Cukinie umyć, ewentualnie obrać, pokroić w skośne krążki o grubości około 1 cm, posolić. Oprószyć mąką, moczyć w rozbitym jajku, obtoczyć w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złocisty kolor. Podawać z surówką.

Zobacz również

Specjalne wydarzenia Krakowskiego Festiwalu Filmowego w Muzeum Manggha

NOWE
Specjalne wydarzenia Krakowskiego Festiwalu Filmowego w Muzeum Manggha

Wypadek na Trasie Kaszubskiej. Motocyklista przewrócił się na łuku drogi ekspresowej

NOWE
Wypadek na Trasie Kaszubskiej. Motocyklista przewrócił się na łuku drogi ekspresowej

Polecamy

Mbappe odsłonił swoją figurę woskową. „Bardziej przypomina Kyliana niż mnie” [WIDEO]

Mbappe odsłonił swoją figurę woskową. „Bardziej przypomina Kyliana niż mnie” [WIDEO]

Prof. Marek Gzik: Siedem miliardów złotych więcej na badania i rozwój polskiej nauki

Prof. Marek Gzik: Siedem miliardów złotych więcej na badania i rozwój polskiej nauki

Zmiana pogody w Śląskiem. IMGW wystawiło alert pierwszego stopnia

Zmiana pogody w Śląskiem. IMGW wystawiło alert pierwszego stopnia