3 z 8
Poprzednie
Następne
Dyniowa kuchnia. Poznaj pełne smaku i zdrowia przepisy na jesienne dni
Zupa "Trio dyniowe"
Składniki
dynia - 400 gramów
Bulion warzywny - 1 sztuka
mleko - 400 mililitrów
miód - 1 łyżka
cytryna - 1 sztuka
pestki dyni - 2 łyżki
olej z dyni - 2 łyżki
oliwa - 2 łyżki
Sposób przygotowania
Dynię natrzyj oliwą z oliwek, posyp solą morską i czarnym pieprzem. Tak przygotowaną piecz w 200 °C przez 30 minut. Po upieczeniu, gdy dynia lekko ostygnie, obierz ją ze skórki i pozbądź się pestek. Zagotuj mleko z kostką Bulionu na włoszczyźnie. Dodaj miąższ z dyni, pieprz Cayenne oraz miód. Wszystko zagotuj, dopraw sokiem z cytryny i zmiksuj na gładki krem.