Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Błędem jest wylewanie rozmąconych jajek na rozgrzaną...
fot. 123rf.com/kabvisio

Jajecznica, królowa śniadań. Jakie błędy popełniamy najczęściej przy jej robieniu? Patenty mistrzów kuchni na idealną jajecznicę

Zbyt wysoka temperatura smażenia

Błędem jest wylewanie rozmąconych jajek na rozgrzaną patelnię, podgrzewanie jej na wysokim ogniu. Wtedy powstają zbite, jajeczne grudy, które nieapetycznie wyglądają. Smażenie (a właściwie podgrzewanie) jajecznicy powinno zacząć się od zimnej patelni na małym palniku.

Zobacz również

Zmiana organizacji ruchu na al. Jana Pawła II w Jastrzębiu. Dziś wchodzi w życie

Zmiana organizacji ruchu na al. Jana Pawła II w Jastrzębiu. Dziś wchodzi w życie

Tak Węgiel zachowała się po przegranej w "Tańcu"! Jury musiało ją pocieszać

NOWE
TYLKO U NAS
Tak Węgiel zachowała się po przegranej w "Tańcu"! Jury musiało ją pocieszać

Polecamy

Wasp. Małe światy - jedna z najstarszych bohaterek Marvela dostaje drugie życie

Wasp. Małe światy - jedna z najstarszych bohaterek Marvela dostaje drugie życie

Sensacyjne wieści w sprawie Badosy i Tsitsipasa

Sensacyjne wieści w sprawie Badosy i Tsitsipasa

Iga Świątek wyrównała osiągnięcie Agnieszki Radwańskiej. A to nie koniec!

Iga Świątek wyrównała osiągnięcie Agnieszki Radwańskiej. A to nie koniec!