Kremowa Zupa Warzywna z Resztek Pieczeni
Składniki
Resztki upieczonej pieczeni (mięso i warzywa)
1 cebula, posiekana
2 marchewki, pokrojone w plasterki
2 ziemniaki, pokrojone w kostkę
1 por, pokrojony w krążki
1 litr bulionu warzywnego
1/2 szklanki śmietany kremówki
Sól i pieprz do smaku
Natka pietruszki do dekoracji
Sposób przygotowania
W garnku podsmaż cebulę na maśle lub oleju, aż będzie miękka.
Dodaj marchewki, ziemniaki i por. Smaż warzywa przez kilka minut.
Dodaj resztki pieczeni, pokrojone na mniejsze kawałki.
Zalej wszystko bulionem warzywnym i gotuj na średnim ogniu, aż warzywa staną się miękkie.
Zmiksuj zupę na gładki krem przy użyciu blendera.
Wlej śmietanę, wymieszaj i gotuj jeszcze kilka minut.
Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Podawaj udekorowane świeżą natką pietruszki.