MKTG SR - pasek na kartach artykułów
3 z 4
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki:...
fot. Getty images/Beata Haliw/zdjęcie ilustracyjne

Najlepsze sosy do gołąbków. Sprawdzone przepisy na tradycyjne danie w trzech odsłonach. Wypróbuj klasyczny sos pomidorowy i nie tylko

Gołąbki w sosie pieczarkowym

Składniki:
- 300 g pieczarek,
- 3 suszone grzyby,
- 1 cebula,
- szklanka śmietanki 30%,
- szklanka bulionu,
- sól, pieprz do smaku,
- łyżka oleju,
- szczypta wędzonej papryki.

Jak zrobić sos pieczarkowy do gołąbków?
1. Suszone grzyby namoczyłam.
2. Pieczarki oraz cebulę pokroiłam, po czym zrumieniłam na oleju. Dodałam suszone grzyby.
3. Do pieczarek wlałam bulion, gotowałam 5 minut.
4. Odlałam kilka łyżek sosu do szklanki, dodałam do niej śmietankę i wymieszałam całość.
5. Śmietankę wlałam z powrotem do sosu.
6. Zagotowałam ponownie i doprawiłam do smaku.

Zobacz również

Przedszkolaki z wizytą w urzędzie miasta. Spotkały się z prezydentem. ZDJĘCIA

Przedszkolaki z wizytą w urzędzie miasta. Spotkały się z prezydentem. ZDJĘCIA

Magiczny Bliski Wschód. Iran jest wspanialszy niż myślisz!

Magiczny Bliski Wschód. Iran jest wspanialszy niż myślisz!

Polecamy

Klęska na maturze z historii. Poziom rozszerzonych egzaminów przerasta maturzystów

Klęska na maturze z historii. Poziom rozszerzonych egzaminów przerasta maturzystów

„Fun Festival 2024” w Sosnowcu - pojawi się wiele znanych gwiazd. Zobacz PROGRAM!

„Fun Festival 2024” w Sosnowcu - pojawi się wiele znanych gwiazd. Zobacz PROGRAM!

7 najtańszych miast Europy na wakacyjne wycieczki. Polska króluje w nowym rankingu!

7 najtańszych miast Europy na wakacyjne wycieczki. Polska króluje w nowym rankingu!