MKTG SR - pasek na kartach artykułów
2 z 16
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem



Wołowina duszona w piwie

Składniki:

70 dkg udźca wołowego
60-70 dkg cebuli
35 g przecieru pomidorowego
500 ml jasnego piwa
kilka gałązek tymianku
3 liście laurowe
sól (4 szczypty)
pieprz mielony, sporo

Sposób przygotowania:

1. Mięso pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę pokrój w piórka.

2. Na rozgrzanej patelni podsmaż mięso z każdej strony. Przełóż do garnka, w którym wołowina będzie się dusić.

3. Na patelni podsmaż cebulę, aż zmięknie i się zarumieni. Przełóż do garnka. Zalej patelnię niewielką ilością wody, aby zachować wszystkie smakowite drobinki ze smażenia. Przelej do garnka.

4. Mięso w garnku posól i popieprz i zalej piwem. Dodaj przecier pomidorowy, liście laurowe i tymianek. Doprowadź do wrzenia i odstaw na najmniejszy ogień. Duś przez ok. 2 godziny. Sprawdzaj co jakiś czas czy wszystko w porządku.

Nie wiesz, co na obiad? Mamy propozycje pysznych dań na cały tydzień dla każdego! Wprowadź nowe przepisy do swojej kuchni - sprawdź!

Nie wiesz co na obiad? Mamy propozycje pysznych dań na cały tydzień dla każdego!

Zobacz również

Ogień w Hucie. Noc Muzeów w Muzeum Przyrody i Techniki. Będą atrakcje

NOWE
Ogień w Hucie. Noc Muzeów w Muzeum Przyrody i Techniki. Będą atrakcje

XII regaty o puchar Stowarzyszenia Gmin „Małe Trójmiasto Kaszubskie” za nami

XII regaty o puchar Stowarzyszenia Gmin „Małe Trójmiasto Kaszubskie” za nami

Polecamy

Minister Finansów rozbił bank. Takiej sprzedaży obligacji nie było od października

Minister Finansów rozbił bank. Takiej sprzedaży obligacji nie było od października

Nadal zdecydował w sprawie udziału w Roland Garros

Nadal zdecydował w sprawie udziału w Roland Garros

Nie rób siku „na zapas”! Ekspertka podaje powód

Nie rób siku „na zapas”! Ekspertka podaje powód