Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kluczowe jest miejsce przechowywania. Mąkę w workach, np. z...
fot. 123rf/nadianb

Przechowywanie mąki. W worku? W papierowym opakowaniu? Te błędy popełniasz na co dzień. Zobacz, jak zachować trwałość produktu

Mąka nie może być narażona na ciepło

Kluczowe jest miejsce przechowywania. Mąkę w workach, np. z młynu, ciężko przesypać ze względu na ilość. Dobrze umieścić ją w piwnicy lub spiżarni, w chłodnym i suchym miejscu. Produkt nie może być narażony na wilgoć, szczelne zamknięcie odpędzi też robaki. Podobnie w kuchni - małe ilości mąki wymagają zacienionej przestrzeni, bez styczności z ciepłem. Szafka, w której ląduje pojemnik, nie powinna stać blisko kaloryfera lub piekarnika.

Zobacz również

Wypadek na ul. Grunwaldzkiej w Trzebini. Dwie osoby zostały ranne

Wypadek na ul. Grunwaldzkiej w Trzebini. Dwie osoby zostały ranne

Gmina Stary Brus. Nowa wójt i nowi radni zaprzysiężeni

Gmina Stary Brus. Nowa wójt i nowi radni zaprzysiężeni

Polecamy

Iga Świątek powalczy o trzeci tytuł w Rzymie? Kiedy pierwszy mecz Polki?

Iga Świątek powalczy o trzeci tytuł w Rzymie? Kiedy pierwszy mecz Polki?

Niebieska Majówka na Cichej. Ruch Chorzów zaprasza na nią nie tylko kibiców

Niebieska Majówka na Cichej. Ruch Chorzów zaprasza na nią nie tylko kibiców

Te osoby stracą 800 plus, jeżeli nie spełnią dodatkowych warunków

Te osoby stracą 800 plus, jeżeli nie spełnią dodatkowych warunków