4 z 8
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Tofu Stir-Fry z Warzywami
Składniki
200 g tofu,
2 łyżki sosu sojowego,
1 łyżka oleju sezamowego,
1 marchewka,
1 papryka czerwona,
1 ząbek czosnku,
1/2 szklanki brokułów,
1/2 szklanki cukinii,
Sól i pieprz do smaku.
Sposób przygotowania
Tofu odsącz i pokrój w kostkę. Smaż na oleju sezamowym przez 5-7 minut.
Marchewkę i cukinię pokrój w cienkie paski, a paprykę w plastry.
Na tej samej patelni podsmaż marchewkę, cukinię, paprykę i brokuły przez kilka minut.
Dodaj posiekany czosnek, sos sojowy oraz sól i pieprz do smaku.
Wymieszaj tofu z warzywami i przenieś do pojemnika.