Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem



Pieczony pstrąg w ziołach

Składniki

Filety pstrąga
Sok z cytryny
Rozmaryn i tymianek, posiekane
Sól i pieprz do smaku
Ziemniaki, ugotowane i utarte na puree
Sezonowe warzywa, gotowane na parze

Sposób przygotowania

Skrop filety pstrąga świeżym sokiem z cytryny i posyp ziołami.
Dopraw solą i pieprzem, a następnie pozostaw do marynowania przez 15-20 minut.
Rozgrzej piekarnik i ułóż filety na blasze do pieczenia.
Piecz pstrąga w rozgrzanym piekarniku przez około 15-20 minut, aż mięso będzie soczyste i delikatne.
Podawaj pstrąga na talerzu z puree ziemniaczanym i sezonowymi warzywami.

Przez żołądek do serca. Najlepsze przepisy na romantyczną kolację we dwoje!

Najlepsze przepisy na romantyczną kolację we dwoje

Zobacz również

Osobowość Roku 2023 w powiecie włoszczowskim. Poznaj nominowanych w kategoriach

Osobowość Roku 2023 w powiecie włoszczowskim. Poznaj nominowanych w kategoriach

Osobowość Roku 2023 w powiecie staszowskim. Poznaj nominowanych w kategoriach

Osobowość Roku 2023 w powiecie staszowskim. Poznaj nominowanych w kategoriach

Polecamy

Trener Rakowa Częstochowa Dawid Szwarga: Doszło do rozwodu, ale nadal mieszkamy razem

Trener Rakowa Częstochowa Dawid Szwarga: Doszło do rozwodu, ale nadal mieszkamy razem

Marciniak podjął słuszną decyzję nie uznając gola Bayernu? Oto co mówią przepisy!

Marciniak podjął słuszną decyzję nie uznając gola Bayernu? Oto co mówią przepisy!

Narkotyki w Sosnowcu. Kryminalni zatrzymali dwóch podejrzanych

Narkotyki w Sosnowcu. Kryminalni zatrzymali dwóch podejrzanych