Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Skórki jabłek można zostawić do wyschnięcia, a następnie...
fot. unsplash.com

Skórki owoców i warzyw można wykorzystać na wiele sposobów. Mają wiele pozytywnych właściwości i są przydatne nie tylko w kuchni

Jabłka

Skórki jabłek można zostawić do wyschnięcia, a następnie przygotować napar. Wyschnięte skórki zanurz we wrzącej wodzie, odstaw na 5 minut, przefiltruj. Możesz wypić od razu lub wykorzystać do gotowania, wzbogacając potrawę o jabłkowy aromat.

Skórki jabłek są bogate w błonnik, dlatego są idealnym składnikiem smoothie. Można dodać mrożone skórki, aby podkręcić smak.

Zobacz również

Wicemarszałek Piotr Pilch na uroczystościach Konstytucji 3 Maja w Chicago w USA

Wicemarszałek Piotr Pilch na uroczystościach Konstytucji 3 Maja w Chicago w USA

IV liga. Ależ kanonada w meczu Darłovii Darłowo z Odrą Chojna. Zdjęcia

IV liga. Ależ kanonada w meczu Darłovii Darłowo z Odrą Chojna. Zdjęcia

Polecamy

Kowalkiewicz – Lucindo: „Zapowiada się bardzo krwawa walka”. Gdzie oglądać?

Kowalkiewicz – Lucindo: „Zapowiada się bardzo krwawa walka”. Gdzie oglądać?

Verstappen wygrywa sprinterskie kwalifikacje do Grand Prix Miami F1

Verstappen wygrywa sprinterskie kwalifikacje do Grand Prix Miami F1

Górnik Zabrze. Jan Urban: Kontuzja Szymona Czyża wygląda na poważną

Górnik Zabrze. Jan Urban: Kontuzja Szymona Czyża wygląda na poważną