MKTG SR - pasek na kartach artykułów
6 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Nadtopiony lub żółty tłuszcz....
fot. pixabay.com

Takie są oznaki nieświeżego mięsa. Zobacz, po czym rozpoznać zepsute mięso!

Nadtopiony lub żółty tłuszcz.

Tłuszcz znajdujący się po zewnętrznej stronie mięsa powinien być biały, natomiast ten wewnątrz - szarawy. W świeżym mięsie tłuszcz jest zwarty i łatwo go odciąć. Wszelkie odstępstwa od tej reguły, powinny nas skłonić do zastanowienia się nad zakupem.

Zobacz również

Bieg w Jurczycach z edukacją o bezpiecznych wakacjach

Bieg w Jurczycach z edukacją o bezpiecznych wakacjach

Dni Wronek. Koncert zespołu Blue Cafe w Olszynkach [ZDJĘCIA]

Dni Wronek. Koncert zespołu Blue Cafe w Olszynkach [ZDJĘCIA]

Polecamy

Serbowie postawili się Biało-Czerwonym. Tie-break rozstrzygnął o losach meczu

Serbowie postawili się Biało-Czerwonym. Tie-break rozstrzygnął o losach meczu

Wypadek śmiertelny w Sosnowcu. Ofiarą jest 61-letni motocyklista...

Wypadek śmiertelny w Sosnowcu. Ofiarą jest 61-letni motocyklista...

Bezpłatne badania dla kobiet przed Stadionem Śląskim w Chorzowie. Potrwają dwa dni

Bezpłatne badania dla kobiet przed Stadionem Śląskim w Chorzowie. Potrwają dwa dni