MKTG SR - pasek na kartach artykułów
2 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jak zrobić purée z dyni?...
fot. Anna Daniluk

Tarta dyniowa na obiad. Szybki przepis na sycącą tartę dyniową. Zobacz przekąskę na jesienne dni

Purée z dyni

Jak zrobić purée z dyni?
Dynię np.: hokkaido należy umyć i pokroić w ćwiartki. Warzywo należy położyć na blasze z papierem do pieczenia i delikatnie polać olejem. Pokrojoną dynię należy wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°Celsjusza i piec przez około 20 minut. Dynia powinna się zarumienić i wyraźnie zmięknąć. Dynię należy wyjąć i zostawić do wystudzenia. Następnie należy je zmiksować blenderem ręcznym lub kielichowym na gładki przecier. Warto wiedzieć, że dynię hokkaido można jeść razem ze skórką. Jeśli przecier z dyni będzie zbyt gęsty, można dolać około 1/3 szklanki wody. Takie purée z dyni przyda się do zrobienia ciast, zup lub sosów.

Zobacz również

Planowane wyłączenie wody w gminie Wągrowiec!

NOWE
Planowane wyłączenie wody w gminie Wągrowiec!

Piwko na ławce w Pelplinie, a w portfelu narkotyki

Piwko na ławce w Pelplinie, a w portfelu narkotyki

Polecamy

Iga Świątek zadebiutuje w turnieju w Berlinie. W czwartek walczy o finał w Rzymie

Iga Świątek zadebiutuje w turnieju w Berlinie. W czwartek walczy o finał w Rzymie

Giro d'Italia. Jonathan Milan wygrał 11. etap, Pogacar liderem

Giro d'Italia. Jonathan Milan wygrał 11. etap, Pogacar liderem

Rusza XI edycja Budżetu Obywatelskiego w Sosnowcu. Miasto wprowadziło pewne zmiany

Rusza XI edycja Budżetu Obywatelskiego w Sosnowcu. Miasto wprowadziło pewne zmiany