MKTG SR - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ania Shirley słynęła z częstych pomyłek, nie tylko w...

Te słodkości jadali bohaterowie książek dla dzieci. To nie tylko pączki. Poznajcie ciekawe przepisy literackie na tłusty czwartek

Biszkopty od Ani Shirley

Ania Shirley słynęła z częstych pomyłek, nie tylko w kwestiach kulinarnych. Gdy Państwo Allan mieli odwiedzić Zielone Wzgórze, przyrządziła tort, w którym znalazły się… krople walerianowe. Dziewczyna jednak niczego nie czuła, bo miała katar. Na szczęście tej niezwykle często mylącej się, rudowłosej sieroty, na stole były jeszcze inne smakołyki, na przykład biszkopty.

Składniki:
- 3 jajka,
- czubata szklanka mąki pszennej,
- pół szklanki cukru,
- 3 łyżeczki cukru wanilinowego.

Sposób przygotowania: Jajka i cukier miksujemy. Do ubitych jajek dodajemy mąkę i cukier wanilinowy. Ponownie miksujemy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, a następnie formujemy ciasteczka. Biszkopty pieczemy w temperaturze ok. 170 stopni przez mniej więcej 10 minut. I gotowe!

Zobacz również

Górnik Zabrze zarabia na Euro! Ile dostanie za występy Erika Janży?

Górnik Zabrze zarabia na Euro! Ile dostanie za występy Erika Janży?

Mazowieckie Centrum Sztuki Współczesnej Elektrownia zyskało nowy teren

Mazowieckie Centrum Sztuki Współczesnej Elektrownia zyskało nowy teren

Polecamy

Dachowanie dwóch samochodów osobowych na trasie S1. Trzy osoby zostały ranne

Dachowanie dwóch samochodów osobowych na trasie S1. Trzy osoby zostały ranne

Ulubione kolczyki brzydko poszarzały? Znam sposób na to, jak wyczyścić srebro!

Ulubione kolczyki brzydko poszarzały? Znam sposób na to, jak wyczyścić srebro!

Latem taki obiad to marzenie. Rozsmakuj się w pierogach z borówkami

HIT DNIA
Latem taki obiad to marzenie. Rozsmakuj się w pierogach z borówkami