1 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Marocchino Fondente...

W Dzień Matki zaskocz swoją Mamę słodką pobudką, przygotowując jej śniadanie do łóżka

Marocchino Fondente

SKŁADNIKI
Na 1 porcję

• 1 espresso
• wiórki ciemnej czekolady
• gorzkie kakao w proszku
• czarny pieprz mielony
• gorąca, mleczna pianka

PRZYGOTOWANIE

W małej filiżance, najlepiej szklanej dla lepszego efektu, zaparz espresso. Dodaj wiórki czekoladowe (ilość w zależności od preferencji smakowych), posyp obficie proszkiem kakaowym, dodając na koniec szczyptę pieprzu. Spień gorące mleko i udekoruj kawę mleczną pianką, wlewając ją powoli, tak by do kawy wlać możliwie jak najmniej samego mleka. Na koniec całość posyp raz jeszcze kakaowym proszkiem i udekoruj pozostałymi wiórkami czekolady.

Wypróbuj ten przepis z kawą Lavazza Qualità Rossa.

Zobacz również

Trąba powietrzna przeszła przez Bystrą Podhalańską FILM

NOWE
Trąba powietrzna przeszła przez Bystrą Podhalańską FILM

Budowa nowego ronda wznowiona po przerwie. Ul. Złota będzie zamknięta od 6 maja ZDJĘC

Budowa nowego ronda wznowiona po przerwie. Ul. Złota będzie zamknięta od 6 maja ZDJĘC

Polecamy

Lekkoatletyczne MŚ sztafet. Polacy z medalem i czterema kwalifikacjami olimpijskimi!

GORĄCY TEMAT
Lekkoatletyczne MŚ sztafet. Polacy z medalem i czterema kwalifikacjami olimpijskimi!

Katowice z najlepszą jakością powietrza od dekady. "Walka o czyste powietrze trwa"

NOWE
Katowice z najlepszą jakością powietrza od dekady. "Walka o czyste powietrze trwa"

Kto zdobędzie mistrzostwo Polski? Koszmar faworytów. Dramat Legii

GORĄCY TEMAT
Kto zdobędzie mistrzostwo Polski? Koszmar faworytów. Dramat Legii