MKTG SR - pasek na kartach artykułów
2 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem



Pierogi z kapustą i grzybami

Składniki

Ciasto pierogowe (można użyć gotowego lub przygotować samodzielnie)
Kapusta kiszona, 1 średnia główka
Grzyby suszone, 50 g (namoczone wcześniej w ciepłej wodzie)
Cebula, 1 sztuka (drobno posiekana)
Olej roślinny, 2 łyżki
Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

Kapustę kiszoną drobno poszatkuj.
Grzyby dokładnie opłucz i namocz w ciepłej wodzie przez około 30 minut, następnie odcedź i posiekaj.
Na patelni rozgrzej olej, podsmaż cebulę, a następnie dodaj posiekaną kapustę i grzyby. Smaż, aż składniki zmiękną.
Dopraw masę solą i pieprzem według własnego smaku.
Ciasto pierogowe rozwałkuj na cienkie placki, a następnie wytnij krążki za pomocą szklanki.
Na każdy krążek połóż łyżeczkę farszu z kapusty i grzybów.
Zlep brzegi pieroga, formując tradycyjne kształty.
Gotowe pierogi gotuj w osolonej wodzie do momentu, aż wypłyną na powierzchnię.

Wege wigilia. Roślinne zamienniki klasycznych dań. Musisz tego spróbować!

Wege wigilia. Roślinne zamienniki klasycznych dań

Zobacz również

Nocny pożar dachu w Zamościu. Zapaliła się instalacja fotowoltaiczna

Nocny pożar dachu w Zamościu. Zapaliła się instalacja fotowoltaiczna

Niebezpieczny dzień na opolskich drogach. Kierowcy, bądźcie czujni

NOWE
Niebezpieczny dzień na opolskich drogach. Kierowcy, bądźcie czujni

Polecamy

Środa będzie bardzo niebezpieczna! IMGW ostrzega już teraz

Środa będzie bardzo niebezpieczna! IMGW ostrzega już teraz

Auta używane. Samochody, które często zmieniają właścicieli mogą mieć jakieś wady

Auta używane. Samochody, które często zmieniają właścicieli mogą mieć jakieś wady

Smakuje nieziemsko, dodaje energii i orzeźwia. Ta kawa to hit lata!

HIT DNIA
Smakuje nieziemsko, dodaje energii i orzeźwia. Ta kawa to hit lata!