Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
10 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
W tej branży trzeba lubić ludzi...
fot. arc prywatne

Wybieramy Mistrzów Smaku 2018. Poznajcie liderów w województwie śląskim GALERIA

W tej branży trzeba lubić ludzi
W kategorii Kelner Roku do finału wojewódzkiego awansował Marcin Świętek, który we wtorek miał „na koncie” ponad 1150 głosów. Pan Marcin pracuje obecnie w restauracji Kuchnia Otwarta w Hotelu Parkinn by Radisson. Pierwszą posadę kelnera objął 12 lat temu, miał wtedy 17 lat i chciał dorobić.
Do Kuchni Otwartej trafił sześć lat temu. Dziś jest tu kierownikiem zmiany.
- Uśmiech na twarzy, dobry kontakt z klientem i chęć do pracy - to cechy najistotniejsze w pracy kelnera - deklaruje pan Marcin i dodaje z przymrużeniem oka: Wśród kelnerów wyróżnia się „zwykłych podawaczy” oraz „kelnerów właściwych”. Bardzo ważne jest też doświadczenie w zawodzie. - Ale najważniejsze, aby być w tej branży profesjonalistą, to lubić swoją pracę - dodaje.


Koszt SMS-a: 2,46 zł z VAT

Zobacz również

Debata Biden-Trump? Jasne stanowisko obecnego prezydenta

Debata Biden-Trump? Jasne stanowisko obecnego prezydenta

Ekologia, edukacja i resocjalizacja w jednym. Skazani zrobili porządki

Ekologia, edukacja i resocjalizacja w jednym. Skazani zrobili porządki

Polecamy

„Polska Księżniczka” powalczy w Rio o piątą kolejną wygraną w UFC

„Polska Księżniczka” powalczy w Rio o piątą kolejną wygraną w UFC

Turysta zarobił na lotnisku 3500 zł, jeszcze mu podziękowali. Też tak możesz!

Turysta zarobił na lotnisku 3500 zł, jeszcze mu podziękowali. Też tak możesz!

Górnośląskie Centrum Zdrowia Dziecka otrzymało dwa łóżka dla rodziców

Górnośląskie Centrum Zdrowia Dziecka otrzymało dwa łóżka dla rodziców