MKTG SR - pasek na kartach artykułów
5 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Fasola i inne rośliny strączkowe do idealny dodatek do dań,...
fot. ROMAN ODINTSOV / Pexels

Z czym najlepiej jeść jajka? 5 najzdrowszych dodatków. Wzbogać o nie jajka faszerowane, tortille i szakszukę, a efekty Cię zaskoczą!

Jaja i rośliny strączkowe

Fasola i inne rośliny strączkowe do idealny dodatek do dań, w których brakuje błonnika pokarmowego, są także świetnym źródłem białka. Sprawia to, że dani z ich dodatkiem są bardziej sycące. Dodatkowo dostarczają wielonienasyconych kwasów tłuszczowych oraz licznych witamin i składników mineralnych. Można dodać je do omletu lub tortilli.

Zobacz również

Juwenalia 2024 w Nysie. Tak się bawili studenci nyskiej Akademii

Juwenalia 2024 w Nysie. Tak się bawili studenci nyskiej Akademii

Groźny pożar traw w Białogardzie koło marketu [ZDJĘCIA]

Groźny pożar traw w Białogardzie koło marketu [ZDJĘCIA]

Polecamy

Arteta uhonorowany prestiżowym odznaczeniem

Arteta uhonorowany prestiżowym odznaczeniem

Prokuratura okręgowa wszczęła śledztwo w sprawie wypadku w kopalni Mysłowice-Wesoła

Prokuratura okręgowa wszczęła śledztwo w sprawie wypadku w kopalni Mysłowice-Wesoła

Interesujesz się Koreą Południową? Ten polski festiwal cię zachwyci

Interesujesz się Koreą Południową? Ten polski festiwal cię zachwyci