Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
12 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Klopsiki z mięsa z rosołu...
fot. pixabay.com

Z mięsa, które zostanie z rosołu, zrobisz pasztet i nie tylko. Poznaj 11 sposobów na wyśmienite dania zero waste

Klopsiki z mięsa z rosołu

Klopsiki z mięsa z rosołu
Składniki:
- porcja mięsa z rosołu - ok. 50 dag
- jedna bułka namoczona wcześniej w wodzie lub mleku
- 1 jajko
-2 łyżki mąki pszennej do obtoczenia pulpecików
-szczypta soli i pieprzu

Mięso oddziel od kości i zmiel w maszynce. Przełóż do miski, dodaj jajko, namoczoną bułkę, szczyptę soli i pieprzu i wymieszaj najlepiej ręką. Uformuj małe klopsiki i obtocz w mące. Zagotuj w garnku wodę. Gotuj ok. 5 minut. Odcedź klopsiki i podawaj np. w rosole lub jako drugie danie np. z makaronem i sosem pomidorowym.

Zobacz również

Puszcza chce skorzystać na frustracji Pogoni Szczecin

Puszcza chce skorzystać na frustracji Pogoni Szczecin

Zuza pozuje w prześwitującej bieliźnie! Co za widoki!

HIT DNIA
Zuza pozuje w prześwitującej bieliźnie! Co za widoki!

Polecamy

„Polska Księżniczka” w brazylijskim ogniu. Jednoznaczny werdykt w walce Kowalkiewicz

„Polska Księżniczka” w brazylijskim ogniu. Jednoznaczny werdykt w walce Kowalkiewicz

Nikt nie chce zdobyć mistrzostwa. Wpadki Jagiellonii, Lecha oraz Górnika

Nikt nie chce zdobyć mistrzostwa. Wpadki Jagiellonii, Lecha oraz Górnika

Oliveira zaskakująco odpowiedział Gamrotowi: „Nie patrzę wstecz, ale do przodu”

Oliveira zaskakująco odpowiedział Gamrotowi: „Nie patrzę wstecz, ale do przodu”