Przepis na gnocchi z kurczakiem
Składniki:
1 Łyżka Oleju roślinnego
1 Duża Cebula
300 Gram Pieczarek
500 Gram Kurczaka piersi lub udek
2 Ząbki Czosnku
2 Łyżki Koncentratu pomidorowego
500 Ml Bulionu drobiowego
Sól i pieprz
500 Gram Gnocchi domowych lub kupnych
1 Łyżka Skrobi ziemniaczanej
Sposób przygotowania:
Pokrój cebulę w drobną kostkę.
Rozgrzej olej na patelni, na średnio wysokim ogniu.
Wrzuć na patelnię cebulę i smaż, aż zmięknie i zacznie się rumienić. Powinna być aromatyczna i brązowo złocista.
W międzyczasie pokrój kurczaka w drobną kostkę. Czosnek zgnieć a pieczarki pokrój na plasterki.
Wrzuć na patelnię pokrojone w plastry pieczarki.
Dodaj pokrojone w kostkę mięso i smaż, aż się zarumieni ze wszystkich stron, często mieszając. Powinno to zająć około 10 minut.