1 z 16
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pieczona pierś z kurczaka nadziewana serem i warzywami
Składniki:
500 g piersi z kurczaka,
2-4 łyżeczki oleju,
kilkanaście cienkich paseczków papryki,
kilkanaście świeżych listków szpinaku,
kilkanaście cienkich pasków żółtego sera,
przyprawy do oprószenia mięsa: sól (około 1/2 łyżeczki), pieprz, słodka lub / ostra papryka, granulowany czosnek, szczypta kurkumy (zamiast wymienionych przypraw można użyć ulubionej mieszanki przypraw do mięsa drobiowego)
Sposób przygotowania:
Każdą pierś oprószyć dokładnie przyprawami, dodać olej, dokładnie wmasować w mięso. Każdą pierś naciąć w 3-4 miejscach. W powstałe nacięcia włożyć paseczki sera, papryki i szpinaku. Piec w 190 C przez 20-30 minut (czas pieczenia zależy od wielkości piersi).