Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 16
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem



Zupa ziemniaczana ze szpinakiem

Składniki:

5 szklanek warzywnego bulionu*
500 g ziemniaków
200 g świeżych liści szpinaku
1 czubata łyżka gotowego sosu pesto
125 słodkiej śmietanki 30%
sól
świeżo zmielony czarny pieprz

do podania:
100 g sera pleśniowego lub fety

Sposób przygotowania:

Obrane ziemniaki pokrój na kostkę o boku około 1 cm.
Zagotuj bulion, dodaj ziemniaki. Gotuj na średnim ogniu, aż zmiękną (7-10 minut).
Dodaj sos pesto, wymieszaj, doprowadź do wrzenia.
Wlej śmietankę, dopraw solą i pieprzem. Ponownie doprowadź do wrzenia na średnim ogniu.
Do zupy dodaj szpinak, wymieszaj, podgrzewaj, aż zwiędnie i zmieni kolor.
Zestaw z ognia.
Zupę podawaj posypaną serem pokrojonym na drobną kostkę.

Co dziś na obiad? Mamy dla was TOP15 przepisów! Pyszne dania dla każdego na każdy dzień tygodnia - sprawdźcie!

Co dziś na obiad? Mamy dla was TOP15 przepisów! Pyszne dania dla każdego

Zobacz również

Piłkarskie Orły. Angel Rodado - wiślacki cyborg szykuje się na Lechię...

Piłkarskie Orły. Angel Rodado - wiślacki cyborg szykuje się na Lechię...

Trener Cracovii przed najbliższym meczem: "Cel jeszcze nie został zrealizowany"

Trener Cracovii przed najbliższym meczem: "Cel jeszcze nie został zrealizowany"

Polecamy

Dlaczego bąki śmierdzą? Poznaj przyczyny brzydko pachnących gazów

Dlaczego bąki śmierdzą? Poznaj przyczyny brzydko pachnących gazów

Wielki sukces Polaków w Szeged! Mamy kolejną kwalifikację olimpijską!

Wielki sukces Polaków w Szeged! Mamy kolejną kwalifikację olimpijską!

Ogień olimpijski dotarł do wybrzeży Francji. Początek sztafety olimpijskiej

Ogień olimpijski dotarł do wybrzeży Francji. Początek sztafety olimpijskiej