MKTG SR - pasek na kartach artykułów
1 z 16
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem



Węgierska zupa pieczarkowa

Składniki:

4 łyżki masła
1 duża cebula pokrojona w kostkę
450 g pieczarek pokrojonych na plasterki
3 łyżki mąki
1 łyżka czerwonej papryka suszonej
3 szklanki bulionu z kurczaka lub bulionu warzywnego
1 szklanka mleka
1/2 szklanki kwaśnej śmietany lub jogurtu naturalnego
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka koperku drobno posiekanego
sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

W garnku z grubym dnem rozgrzać masło. Dodać pokrojoną cebulę i smażyć do zeszklenia. Dodać pokrojone pieczarki i smażyć 8-10 minut lub do chwili, gdy odparuje sok, który wypuszczą. Oprószyć usmażone pieczarki mąką i słodką papryką w proszku. Zamieszać i smażyć 1 minutę. Wlać bulion i mleko. Doprowadzić do wrzenia. Następnie gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. Dodaj śmietanę, sok z cytryny, przypraw solą i pieprzem do smaku. Na koniec dodaj posiekany koperek. Podawaj z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Co dziś na obiad? Podpowiadamy! Masz dość monotonii w kuchni? Nie martw się, mamy przepisy na cały tydzień. Każdy znajdzie coś dla siebie

Co dziś na obiad? Mamy przepisy na cały tydzień! Skończ z monotonią w kuchni

Zobacz również

Groził, że się wysadzi na pomniku smoleńskim. Usłyszał zarzuty

NOWE
Groził, że się wysadzi na pomniku smoleńskim. Usłyszał zarzuty

Kolejne podniebne widowiska przed nami. Naukowcy boją się jednak najgorszego

Kolejne podniebne widowiska przed nami. Naukowcy boją się jednak najgorszego

Polecamy

Putin o propozycji olimpijskiego rozejmu Macrona: „Tą drogą daleko nie zajdziemy”

Putin o propozycji olimpijskiego rozejmu Macrona: „Tą drogą daleko nie zajdziemy”

Zjadłam czereśnie i okazało się, że mam ciężką alergię. Oto, co się ze mną stało

Zjadłam czereśnie i okazało się, że mam ciężką alergię. Oto, co się ze mną stało

13-latka na wycieczce szkolnej w Zatorze... urodziła dziecko

13-latka na wycieczce szkolnej w Zatorze... urodziła dziecko