1 z 16
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Zapiekanka z Camembert
Składniki:
1 duży ser Camembert
2 bagietki
2 cebule
2 papryki
2 ząbki czosnku
4 łyżki oliwy z oliwek
Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Pieczemy ser Camembert w piekarniku zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
W międzyczasie kroimy cebulę, paprykę i czosnek na drobne kawałki.
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, a następnie dodajemy pokrojone warzywa. Smażymy je, aż będą miękkie i złote.
Kiedy ser jest gotowy, wyjmujemy go z piekarnika i kroimy na kawałki.
Następnie układamy kawałki sera na bagietkach, a na wierzch nakładamy warzywa.
Zapiekamy wszystko razem w piekarniku przez około 10 minut.
Podajemy gorące, posypując na wierzch solą i pieprzem do smaku.