Burger z Indyka z Słodkimi Ziemniakami
Składniki
Mięso z indyka (mielone)
Bułki do hamburgerów (pełnoziarniste)
Słodkie ziemniaki (obrane i pokrojone w plastry)
Rukola
Pomidor (pokrojony w plastry)
Cebula czerwona (pokrojona w cienkie krążki)
Jogurt naturalny
Musztarda
Sól i pieprz do smaku
Oliwa z oliwek
Sposób przygotowania
Formuj kotlety z mięsa indyczego, doprawiając je solą i pieprzem.
Grilluj kotlety na rozgrzanym grillu, aż do uzyskania odpowiedniego stopnia przypieczenia.
Na ostatnie minuty grillowania, umieść plastry słodkich ziemniaków na grillu i grilluj je z obu stron.
W międzyczasie przekrój bułki hamburgerowe i podpiecz je na grillu.
Na dolnej części bułki umieść rukolę, kotlet z indyka, plastry pomidora i czerwoną cebulę.
Na górną część bułki nałóż jogurt naturalny wymieszany z musztardą.
Dodaj plastry grillowanych słodkich ziemniaków na wierzch kotleta.
Złóż bułki i podawaj z ulubionym dodatkiem.