3 z 9
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Sałatka Ziemniaczana z Jajkiem
Składniki
Ziemniaki (ugotowane i pokrojone w kostkę)
Jaja (ugotowane na twardo i pokrojone w ósemki)
Czerwona cebula (posiekana)
Ogórek kiszony (posiekany w kostkę)
Rzodkiewki (pokrojone w plasterki)
Majonez light
Jogurt naturalny
Musztarda
Szczypiorek (posiekany)
Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
W dużym naczyniu wymieszaj ugotowane ziemniaki, jaja, cebulę, ogórek kiszony i rzodkiewki.
W osobnej misce przygotuj sos, mieszając majonez light, jogurt naturalny, musztardę, szczypiorek, sól i pieprz.
Dodaj sos do składników sałatki, dokładnie mieszając, aby całość była równomierna.
Sałatkę schładzaj w lodówce przez co najmniej godzinę przed podaniem.
Podawaj w czasie letnich pikników lub jako lekką przekąskę.