MKTG SR - pasek na kartach artykułów
5 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem



Omlet z Resztek Mięsa i Warzyw

Składniki

Resztki mięsa z kurczaka, indyka lub wołowiny, pokrojone w kawałki
Resztki gotowanych warzyw (np. brokuły, marchewki, ziemniaki), pokrojone w kostkę
4 jajka
1/4 szklanki mleka
Sól i pieprz do smaku
1 łyżka masła lub oleju do smażenia
Ser żółty, starty (opcjonalnie, do posypania na wierzch)

Sposób przygotowania

W misce ubij jajka, dodaj mleko, sól i pieprz. Wymieszaj dokładnie.
Na patelni rozgrzej masło lub olej.
Dodaj resztki mięsa i warzyw, podsmaż przez kilka minut.
Wlej ubite jajka z mlekiem do patelni z mięsem i warzywami.
Smaż omlet na średnim ogniu, delikatnie mieszając, aż jajka się zetną.
Jeśli chcesz, posyp omlet startym serem i przykryj na chwilę, aby ser się rozpuścił.

Jak nie marnować jedzenia w święta? Skuteczne porady i przepisy na dania z resztek

Praktyczne porady jak nie marnować jedzenia w święta

Zobacz również

Juwenalia czas zacząć! Najnowsze wydanie dostępne już online
Akcja specjalna

Juwenalia czas zacząć! Najnowsze wydanie dostępne już online

Mokoszyńska Majówka w sandomierskim „Rolniku”. Trwa drugi dzień otwartej szkoły FOTO

Mokoszyńska Majówka w sandomierskim „Rolniku”. Trwa drugi dzień otwartej szkoły FOTO

Polecamy

Otylia Jędrzejczak zaprasza na zawody Otylia Swim Cup!

Otylia Jędrzejczak zaprasza na zawody Otylia Swim Cup!

Sabalenka o drugim finale w dwa tygodnie ze Świątek: „Nie będę ostrożna, zaryzykuję”

Sabalenka o drugim finale w dwa tygodnie ze Świątek: „Nie będę ostrożna, zaryzykuję”

Putin o propozycji olimpijskiego rozejmu Macrona: „Tą drogą daleko nie zajdziemy”

Putin o propozycji olimpijskiego rozejmu Macrona: „Tą drogą daleko nie zajdziemy”