![Ten przepis poleca Magda Gessler, słynna restauratorka...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/09/d4/517ed2876d6c2_o_large.jpg)
Karczki, pstrągi, krewetki. Gwiazdy grillują, a my z nimi [PRZEPISY NA GRILLA]
Grillowany wędzony łosoś z pomarańczą. Cudowny smak nadchodzącego lata
Ten przepis poleca Magda Gessler, słynna restauratorka
Składniki: receptura na 1 osobę,
czas przygotowania:
15 minut
filet wędzonego łososia 200 g
1 pomarańcza
1 łyżka soku z cytryny
łyżka sezamu
koperek do dekoracji
Przygotowanie:
Przekroić na pół pomarańczę. Odciąć dwa plasterki ze środka. Włożyć łososia do miski i zalać sokiem wyciśniętym z pomarańczy i cytryny. Odstawić na 15 minut.
Grillować łososia powoli, tak aby był gorący w środku, smarując sokiem. Podpiec na grillu plasterki pomarańczy. Posypać łososia sezamem. Podawać z plasterkiem pomarańczy i gałązką koperku. Więcej przepisów Magdy Gessler na www.smakizycia.pl