2 z 12
Poprzednie
Następne
MISTRZOWIE ŚLUBU I WESELA Poznaj liderów plebiscytu
Piotr Borecki
Rybnik
█ Skąd pomysł na wybór zawodu i kiedy się pojawił?
Gastronomia była zawsze w mojej głowie. Miałem być zawodowym kucharzem, ale wybór był tylko jeden: kelner barman. Zawód ten to przede wszystkim kontakt z gościem a kwalifikacje, jakie zdobywasz podczas edukacji szkolnej, to barman, barista i sommelier. Dzięki praktykom w lokalach moja pasja do miksologii nabrała rozpędu i trwa do dziś.
█ Praca to dla mnie...
ciągły rozwój osobisty, pasja, kontakt z ludźmi.
█ Nie wyobrażam sobie pracy bez...
uśmiechu na twarzy moich gości.
█ Inspirację do pracy czerpię z…
książek, portali gastronomicznych, rozmowy z gośćmi.
█ U klientów lubię...
nieoczekiwane zamówienia inspirowane naturą.
█ Co w swojej pracy uważasz za największy sukces?
Doświadczenie i kwalifikacje, jakie posiadam, pozwalają mi na edukację innych i zarażanie moją pasją. Za sukces uważam organizację mistrzostw dla uczniów szkół gastronomicznych.
█ Jakie masz plany zawodowe i największe marzenia?
Poszerzanie mojej wiedzy na rynkach międzynarodowych. Napisanie nowego podręcznika dla szkół gastronomicznych w zawodzie kelner - barman - sommelier.