MKTG SR - pasek na kartach artykułów
7 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Produkty fermentowane z użyciem bakterii kwasu mlekowego,...
fot. LeFox/pixabay.com

Najlepsze produkty bogate w błonnik. Nie wszystkie są równie zdrowe i polecane! Ten błonnik na zaparcia i odchudzanie jest najlepszy

Bakterie kwasu mlekowego

Produkty fermentowane z użyciem bakterii kwasu mlekowego, takie jak napoje mleczne czy warzywne kiszonki, to cenne źródło związków wspomagających funkcjonowanie układu pokarmowego. W specjalnych przetworach probiotycznych, takich jak np. mleko acidofilne, zawarte są żywe bakterie mlekowe, które mają zdolność docierania do końcowych odcinków układu trawienia i przywracania równowagi mikroflory jelitowej. To od niej zależy zdrowe trawienie, dlatego żywność fermentowana, specjalne jogurty czy bakterie probiotyczne w kapsułkach są zalecane jako stały element zdrowej diety.

Zobacz również

Ceny w Boszkowie 2024. Będą paragony grozy w lokalach gastronomicznych?

Ceny w Boszkowie 2024. Będą paragony grozy w lokalach gastronomicznych?

Bryza Postomino i KB Spoko Sławno podczas Półmaratonu Słowaka. Wyniki, zdjęcia

Bryza Postomino i KB Spoko Sławno podczas Półmaratonu Słowaka. Wyniki, zdjęcia

Polecamy

Brak planów na sobotę? Odwiedź nietuzinkową imprezę Bytomski Kwietnik!

Brak planów na sobotę? Odwiedź nietuzinkową imprezę Bytomski Kwietnik!

Prawie 30 % młodych katowiczan i katowiczanek ma nadwagę! Są pierwsze wyniki FMS

Prawie 30 % młodych katowiczan i katowiczanek ma nadwagę! Są pierwsze wyniki FMS

Próbujesz zasnąć i nagle czujesz TO. Co oznacza szarpnięcie przy zasypianiu?

Próbujesz zasnąć i nagle czujesz TO. Co oznacza szarpnięcie przy zasypianiu?