4 z 17
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Gnocchi w sosie słodko kwaśnym z serem
Składniki:
- opakowanie gnocchi
- 500 ml sosu słodko-kwaśnego u mnie domowa wersja z kukurydzą, papryką, marchewką i ananasem
- 200 g pieczarek
- czerwona cebula
- pół papryki
- kawałek pokrojonej dyni - około 200 g
- sól i pieprz
- świeża bazylia
- 100 g startego sera żółtego
- łyżka oleju
Sposób przygotowania:
Pieczarki podsmażam na łyżce oleju. Dodaje pokrojoną paprykę, cebule i dynię, przesmażam wszystko chwilkę.
Dodaje sos - ja miałam domową wersję ale jak nie macie to dajcie gotowy sos ze sklepu. Duszę wszystko 5 minut pod przykryciem i dodaje gnocchi.
Ponownie gotuje pod przykryciem 10 minut. Następnie posypuje wszystko serem i bazylią. I już pyszne danie gotowe.