1 z 16
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Zapiekanka makaronowa z boczkiem i brokułami
Składniki:
250 g makaronu
150 g boczku parzonego
250 g brokuła mrożonego Poltino
czerwona cebula
2 ząbki czosnku
100 g sera żółtego
100 g śmietany
jajko
parmezan do posypania zapiekanki
sól oraz pieprz
Sposób przygotowania:
Makaron i brokuły gotujemy do miękkości.
Boczek kroimy w kostkę, cebulę w pióra, a ząbki czosnku siekamy. Całość podsmażamy na patelni do zrumienienia.
Śmietanę mieszamy z jajkiem oraz startym serem żółtym. Doprawiamy solą i pieprzem.
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą w naczyniu do zapiekania.
Pieczemy około 20 minut do zrumienienia w 180 stopniach.
Zapiekankę przed podaniem posypujemy parmezanem.