5 z 12
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Czosnek nadaje potrawom smak, a wrzucony do ciepłego mleka z...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/7b/7d/5f59dfdf49539_o_large.jpg)
fot. stevepb Pixabay.com
Nie wkładaj tych rzeczy do lodówki, bo się zepsują. Lista produktów, które nie lubią niskiej temperatury!
Czosnek
Czosnek nadaje potrawom smak, a wrzucony do ciepłego mleka z miodem postawi każdego na nogi w okresie przeziębień i chorób. Jednak, aby tak się stało, należy wiedzieć jak go poprawnie przechowywać w mieszkaniu. Lodówka nie będzie dobrym miejscem, w którym czosnek zachowa swe naturalne właściwości. Szybko może zacząć kiełkować i pleśnieć. Jeśli już chcemy przetrzymywać czosnek w lodówce to lepiej go najpierw obrać, posiekać i zamknąć w hermetycznym pudełku. Jednak tak zabezpieczony czosnek nie powinien zbyt długo być przechowywany w lodówce.