MKTG SR - pasek na kartach artykułów
5 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. W misie miksera wymieszać ser z 1/4 cukru pudru i masłem. Pozostały cukier dodać do żółtek, ubijaj, wlewając powoli śmietankę.
2. Do masy śmietankowo-żółtkowej dodać ziarenka wanilii. Masę podgrzewać na małym ogniu, aż lekko zgęstnieje. Wtedy dodać do sera, wymieszać dokładnie.
3. Dodać pokrojone bakalie, przełożyć do durszlaka wyłożonego ściereczką (najlepiej tetrową pieluchą), podłożyć głęboki talerz, aby płyn miał gdzie ściekać.
4. Masę od góry też przykryć ścierką, obciążyć talerzykiem, a następnie czymś ciężkim (np. kamieniem albo moździerzem). Schładzać przez noc w lodówce. Tuż przed podaniem, rozwinąć paschę ze ściereczki, obrócić i przełożyć na talerz.

Pascha wielkanocna - sprawdź przepisy Ewy Wachowicz i Ani Starmach. Jak przygotować ten świąteczny przysmak?

Zobacz również

Artur Andrus dał koncert pod Radomiem. Bawił do łez! Na widowni tłum [ZDJĘCIA]

Artur Andrus dał koncert pod Radomiem. Bawił do łez! Na widowni tłum [ZDJĘCIA]

Jarosław Piechota w Biegu Śladami Powstańców 1863 roku

Jarosław Piechota w Biegu Śladami Powstańców 1863 roku

Polecamy

Cztery restauracje odznaczone gwiazdkami Michelin! To rzut beretem z Polski

Cztery restauracje odznaczone gwiazdkami Michelin! To rzut beretem z Polski

Truskawki z bazaru zdrowsze niż te z Lidla czy Biedronki? Zobacz wyniki testu

GORĄCY TEMAT
Truskawki z bazaru zdrowsze niż te z Lidla czy Biedronki? Zobacz wyniki testu

Szybkie ciasto cytrynowe z borówkami. Wilgotne i rozpływające się w ustach

HIT DNIA
Szybkie ciasto cytrynowe z borówkami. Wilgotne i rozpływające się w ustach