3 z 9
Poprzednie
Następne
Poczuj magię świąt zamkniętą w kubku. Najlepsze przepisy na zimowe kawy
Najlepsze przepisy na zimowe kawy
Czekoladowo-Kokosowa Rozkosz
Składniki
1 espresso lub mocne przygotowane espresso kapsułkowe
30 g gorzkiej czekolady
30 ml mleczka kokosowego
1 łyżeczka syropu waniliowego
Bitą śmietanę do dekoracji
Kokos wiórki do posypania
Sposób przygotowania
W garnku rozpuść gorzką czekoladę na małym ogniu, dodając mleczko kokosowe i syrop waniliowy. Mieszaj, aż czekolada się rozpuści i powstanie gładki sos.
Przygotuj espresso według własnych preferencji.
Wlej espresso do kubka, a następnie delikatnie dodaj rozpuszczoną czekoladę z mleczkiem kokosowym.
Udekoruj kawę bitą śmietaną i posyp kokosem wiórkami.
Gotowe! Ciesz się bogatym smakiem czekolady i kokosa w tej wyjątkowej zimowej kawie.