1 z 3
Następne
Przepisy Kingi Paruzel z MasterChefa
GWIAZDKI KOKOSOWE
Składniki:
2 białka
szczypta soli
165 g cukru pudru
200 g wiórków kokosowych
2 łyżki likieru pomarańczowego
2 wafle tortowe
do dekoracji: lukier cytrynowy, polewa
czekoladowa
Przygotowanie:
1. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Pod koniec - dosypując stopniowo cukier puder.
2. Do masy białkowej dodać wiórki kokosowe i 2 łyżki likieru. Całość wymieszać.
3. Z wafli tortowych wykrawać foremkami do pierników gwiazdki.
4. Na waflowe gwiazdki wyłożyć masę bezowo-kokosową.
5. Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do temp 150 st. C, piec ok. 30 minut aż gwiazdki będę lekko złote.
6. Gotowe kokosanki ostudzić i polać polewą cytrynową lub czekoladową.