3 z 10
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Kiszonki i fermentowane produkty mleczne...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/33/76/5f80e617d6e41_o_large.jpg)
fot. Pavlofox Pixabay
Sposoby na odporność. Jak pomóc organizmowi przetrwać jesienny czas. Co zrobić, by zwiększyć swoją odporność?
Kiszonki i fermentowane produkty mleczne
Kiszonki, jogurty naturalne i kefiry zawierają enzymy oraz probiotyki ułatwiające trawienie, a także korzystnie wpływają na rozwój dobrej flory bakteryjnej.
Kiszona kapusta i ogórki dodatkowo są bogate w witaminę C. Warto jeść je regularnie w formie surówek z dodatkiem cebuli i dobrej jakości oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek. Godny polecenia jest też zakwas z buraków, który prócz witaminy C jest m.in. doskonałym źródłem kwasu foliowego, żelaza, witamin A, E i K. Poza właściwościami wzmacniającymi organizm również oczyszcza go z toksyn i reguluje ciśnienie krwi.
Zobacz kolejne zdjęcia. Przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE