MKTG SR - pasek na kartach artykułów
3 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kiszonki i fermentowane produkty mleczne...
fot. Pavlofox Pixabay

Sposoby na odporność. Jak pomóc organizmowi przetrwać jesienny czas. Co zrobić, by zwiększyć swoją odporność?

Kiszonki i fermentowane produkty mleczne

Kiszonki, jogurty naturalne i kefiry zawierają enzymy oraz probiotyki ułatwiające trawienie, a także korzystnie wpływają na rozwój dobrej flory bakteryjnej.

Kiszona kapusta i ogórki dodatkowo są bogate w witaminę C. Warto jeść je regularnie w formie surówek z dodatkiem cebuli i dobrej jakości oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek. Godny polecenia jest też zakwas z buraków, który prócz witaminy C jest m.in. doskonałym źródłem kwasu foliowego, żelaza, witamin A, E i K. Poza właściwościami wzmacniającymi organizm również oczyszcza go z toksyn i reguluje ciśnienie krwi.

Zobacz kolejne zdjęcia. Przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE

Zobacz również

Czerwona flaga na plaży miejskiej w Szczecinku

Czerwona flaga na plaży miejskiej w Szczecinku

Mecz piłkarzy Widzewa z Cracovią odbędzie się 5 sierpnia

Mecz piłkarzy Widzewa z Cracovią odbędzie się 5 sierpnia

Polecamy

Resort edukacji przyjrzy się zwalnianiu uczniów z lekcji przez rodziców

Resort edukacji przyjrzy się zwalnianiu uczniów z lekcji przez rodziców

Pociągiem z Rybnika i Żor do Charkowa na Ukrainie? Nowy przewoźnik ma takie plany

Pociągiem z Rybnika i Żor do Charkowa na Ukrainie? Nowy przewoźnik ma takie plany

Nie zgadniesz, co działa na mech! Zobacz, jak pozbyć się zielonego nalotu na zawsze

Nie zgadniesz, co działa na mech! Zobacz, jak pozbyć się zielonego nalotu na zawsze