4 z 11
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Papryka, jarmuż, brukselka...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/8c/c9/5f80e6bf12d0f_o_large.jpg)
fot. Anelka z Pixabay
Sposoby na odporność. Jak pomóc organizmowi przetrwać jesienny czas. Co zrobić, by zwiększyć swoją odporność?
Papryka, jarmuż, brukselka
Papryka, jarmuż i brukselka to jedne z najlepszych źródeł witaminy C. W porównaniu do cytryny, papryka ma jej 10 razy więcej, zaś jarmuż i brukselka 5 razy więcej. Pamiętajmy jednak, że witaminę C łatwo utracić w wyniku obróbki termicznej. Dlatego warzywa o dużej jej zawartości najlepiej gotować na parze do 5 minut.
Zobacz kolejne zdjęcia. Przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE