1 z 13
Następne
Świąteczny stół: 12 nietypowych potraw wigilijnych, które zrobisz zamiast klasycznych dań. Sprawdź przepisy i zaskocz domowników smakami
12 nietypowych potraw wigilijnych. Sprawdź przepisy i zaskocz domowników smakami
Chrupiący dorsz w panko
Składniki:
- 400 g polędwiczek z dorsza
- panierka panko do obtoczenia ryby
- jajko
- mąka (2-3 łyżki)
- sól
- pieprz czarny
- olej do usmażenia ryby np. rzepakowy
Przygotowanie:
Krok 1:
Rybę umyj, osusz przy pomocy ręczników papierowych i pokrój w mniejsze kawałki. Następnie przypraw solą i czarnym pieprzem.
Krok 2:
Przyprawioną rybę obtocz kolejno w mące, roztrzepanym jajku, następnie w panierce panko. Panierka panko w pyszny sposób zastępuję bułkę tartą.
Krok 3:
Usmaż dorsza na złoty kolor z każdej strony. Panierka ma być zarumieniona i chrupiąca w smaku.