4 z 8
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Brukselka w Sosie Musztardowym z Karmelizowanymi Orzechami
Składniki
500 g brukselki, umytej i odciętych końcówek
3 łyżki masła
2 łyżki musztardy dijon
2 łyżki miodu
1/2 szklanki orzechów włoskich, lekko karmelizowanych
Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
Gotuj brukselkę w osolonej wodzie do momentu, gdy będą miękkie, ale lekko chrupiące. Odstaw.
W rondlu rozgrzej masło. Dodaj musztardę i miód, mieszaj do uzyskania jednolitego sosu.
Dodaj ugotowaną brukselkę do sosu, mieszaj delikatnie, aby się wszystko połączyło.
Posyp karmelizowanymi orzechami i dopraw solą oraz pieprzem.
Podawaj jako aromatyczne danie główne.