Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
4 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem



Brukselka w Sosie Musztardowym z Karmelizowanymi Orzechami

Składniki

500 g brukselki, umytej i odciętych końcówek
3 łyżki masła
2 łyżki musztardy dijon
2 łyżki miodu
1/2 szklanki orzechów włoskich, lekko karmelizowanych
Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Gotuj brukselkę w osolonej wodzie do momentu, gdy będą miękkie, ale lekko chrupiące. Odstaw.
W rondlu rozgrzej masło. Dodaj musztardę i miód, mieszaj do uzyskania jednolitego sosu.
Dodaj ugotowaną brukselkę do sosu, mieszaj delikatnie, aby się wszystko połączyło.
Posyp karmelizowanymi orzechami i dopraw solą oraz pieprzem.
Podawaj jako aromatyczne danie główne.

Te pyszności zrobicie tylko teraz! Najlepsze przepisy na dania z warzyw sezonowych

Najlepsze przepisy na dania z warzyw sezonowych

Zobacz również

Toksyczna żywność na półkach? Teraz będzie można łatwiej sprawdzić skład produktów

NOWE
Toksyczna żywność na półkach? Teraz będzie można łatwiej sprawdzić skład produktów

Prestiżowa nagroda Chefs Choice dla zielonogórskiej serowarni „Na Zielonej Łące"

Prestiżowa nagroda Chefs Choice dla zielonogórskiej serowarni „Na Zielonej Łące"

Polecamy

Przerwana passa Messiego i gol Suareza w meczu Interu Miami w Montrealu [WIDEO]

Przerwana passa Messiego i gol Suareza w meczu Interu Miami w Montrealu [WIDEO]

Sześć medali Polaków w Szeged! Kajakarze dołączyli do kajakarek i kadry kanadyjek

Sześć medali Polaków w Szeged! Kajakarze dołączyli do kajakarek i kadry kanadyjek

Raków wygrał bardzo ważny mecz. Jest już o krok od podium

Raków wygrał bardzo ważny mecz. Jest już o krok od podium