Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem



Pieczona Marchewka z Miodem i Rozmarynem

Składniki

500 g marchewki, obranej i pokrojonej na kawałki
2 łyżki miodu
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka posiekanego świeżego rozmarynu
Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C.
Na blasze do pieczenia wymieszaj marchewkę z miodem, oliwą z oliwek, rozmarynem, solą i pieprzem.
Piecz przez około 25-30 minut, często mieszając, aż marchewka będzie miękka i lekko karmelizowana.
Podawaj jako zdrową przekąskę lub dodatek do głównego dania.

Te pyszności zrobicie tylko teraz! Najlepsze przepisy na dania z warzyw sezonowych

Najlepsze przepisy na dania z warzyw sezonowych

Zobacz również

Rumak: Przegrałem najważniejszy mecz odkąd jestem trenerem w Lechu

Rumak: Przegrałem najważniejszy mecz odkąd jestem trenerem w Lechu

Ekstraliga rugby: Orlen Orkan pewny gry w finale, derby dla Ogniwa

Ekstraliga rugby: Orlen Orkan pewny gry w finale, derby dla Ogniwa

Polecamy

Raków wygrał bardzo ważny mecz. Jest już o krok od podium

Raków wygrał bardzo ważny mecz. Jest już o krok od podium

Polscy hokeiści i trener po meczu z Łotwą. Ten punkt na pewno nas podbuduje

Polscy hokeiści i trener po meczu z Łotwą. Ten punkt na pewno nas podbuduje

Wymagające zadanie Huberta Hurkacza w trzeciej rundzie. Kim jest rywal?

Wymagające zadanie Huberta Hurkacza w trzeciej rundzie. Kim jest rywal?