Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
4 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Tych produktów również nie powinno się poddawać kolejnemu...
fot. Amarita/gettyimages

Tych rzeczy nie odgrzewaj – grozi to zatruciem pokarmowym. Zobacz, które potrawy najlepiej jeść od razu po ugotowaniu lub na zimno

Jajka

Tych produktów również nie powinno się poddawać kolejnemu ogrzewaniu, ponieważ tracą swój smak, a ich wartość odżywcza znacząco spada.

Dodatkowo ponowne podgrzewanie sprawia, że jajka stają się trudniejsze do strawienia. Warto również wspomnieć, że nieprawidłowo przygotowanie potrawy z jajek stwarzają ryzyko zakażenia bakterią Salmonella, która może wywołać ból brzucha, biegunkę oraz silne skurcze jelit.

Zobacz również

Uczniowie kazimierskiej "jedynki" na wycieczce w Bochni [ZDJĘCIA]

Uczniowie kazimierskiej "jedynki" na wycieczce w Bochni [ZDJĘCIA]

Trener Cracovii przed najbliższym meczem: "Cel jeszcze nie został zrealizowany"

Trener Cracovii przed najbliższym meczem: "Cel jeszcze nie został zrealizowany"

Polecamy

Częstochowa: zgłosił włamanie, którego sam był sprawcą...

Częstochowa: zgłosił włamanie, którego sam był sprawcą...

Czy można mieszkać na działce ROD przez okrągły rok? Lepiej sprawdź przepisy

Czy można mieszkać na działce ROD przez okrągły rok? Lepiej sprawdź przepisy

Alan Łyszczarczyk: Nie mogę się już doczekać mistrzostw świata elity ROZMOWA

Alan Łyszczarczyk: Nie mogę się już doczekać mistrzostw świata elity ROZMOWA