MKTG SR - pasek na kartach artykułów
5 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mięso z piersi kurczaka jest lekkostrawne i niskokaloryczne,...
fot. gbh007/gettyimages

Tych rzeczy nie odgrzewaj – grozi to zatruciem pokarmowym. Zobacz, które potrawy najlepiej jeść od razu po ugotowaniu lub na zimno

Mięso z piersi kurczaka

Mięso z piersi kurczaka jest lekkostrawne i niskokaloryczne, dlatego często stanowi podstawę dań obiadowych. Najlepiej smakuje od razu po przygotowaniu, ponieważ jego konsystencja jest wtedy bardzo delikatna.

Podczas ponownego podgrzewania dochodzi do zmiany struktury w białkach mięsa, która staje się bardziej zbita i twarda. W przypadku mięsa piersi z kurczaka, które zostało uprzednio dobrze przygotowane ryzyko zagrożenia zatruciem jest niewielkie.

Jednak podgrzewanie kurczaka w wysokiej temperaturze sprawia, że staje się on trudniejszy do strawienia i może wywoływać niestrawność, wzdęcia oraz silne bóle brzucha.

Zobacz również

Włókniarz Częstochowa przegrał z... pogodą! Zobaczcie zdjęcia kibiców

Włókniarz Częstochowa przegrał z... pogodą! Zobaczcie zdjęcia kibiców

4. Koncert Pieśni Maryjnych w Brzezinach. Nasze zespoły zachwyciły [ZDJĘCIA]

4. Koncert Pieśni Maryjnych w Brzezinach. Nasze zespoły zachwyciły [ZDJĘCIA]

Polecamy

Śląscy pogranicznicy będą świętowali 33. rocznicę powołania Straży Granicznej

Śląscy pogranicznicy będą świętowali 33. rocznicę powołania Straży Granicznej

Nintendo Switch w 2024 roku? Zobacz, ile kosztuje i czy warto kupić

Nintendo Switch w 2024 roku? Zobacz, ile kosztuje i czy warto kupić

Pijani rodzice z Zawiercia. W tle noworodek pod działaniem alkoholu

Pijani rodzice z Zawiercia. W tle noworodek pod działaniem alkoholu