Na VI edycję Bytomskiej Wigilii przygotowano 800 litrów barszczu, 400 kg uszek i kilka tysięcy pierników. Za przygotowanie dań odpowiadali uczniowie Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich oraz pracownicy Domu Pomocy Społecznej dla Dorosłych.
Poza świątecznymi smakołykami można było wysłuchać kolęd w wykonaniu wychowanków Młodzieżowego Domu Kultury nr 1 i 2, zespół Skarb ze Szkoły Podstawowej nr 21 oraz Bytomskie Ognisko Artystyczne. Plenerową wigilię uatrakcyjniły gry i zabawy dla dzieci.
POLECAMY PAŃSTWA UWADZE:
Magazyn informacyjny tyDZień
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?