- W podziemiach planujemy otworzyć restaurację oferującą świeżo warzone piwa niepasteryzowane - mówi Janusz Konieczny, dyrektor Browaru w Cieszynie.
W Browarze zapowiadają, że ze względu na obchody 1200-lecia legendarnego założenia Cieszyna zrobią wszystko, by większość prac zrealizować jeszcze przed Świętem Trzech Braci, czyli w połowie czerwca.
- Mam nadzieję, że wtedy Bracki Browar Zamkowy, choć ma "zaledwie" 164 lata, stanie jedną z największych atrakcji turystycznych 1200-letniego miasta - mówi Konieczny.
Cieszyński browar ma być kolejnym punktem tzw. turystycznego piwnego szlaku. Muzeum Browaru i Browar w Żywcu znalazły się na Europejskim Szlaku Zabytków Techniki jako tzw. punkty kotwiczne, co daje możliwość tworzenia własnej trasy śladem browarów.
Strefa Biznesu: Rewolucyjne zmiany w wynagrodzeniach milionów Polaków
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?